A Csodák Könyve regényciklus

Azoknak, akik nem adják fel, és őrzik a meséket a szívük mélyén, amíg világ a világ!

A Csodák Könyve regényekhez ez mindenképpen találó és kifejező mottó, hiszen a mai világunkban kevesen vagyunk azok, akik hiszik, hogy a mesék élni tanítanak, és a bennük rejlő tudás, bölcsesség választ adhat sok, sok olyan kérdésre, amelyekre máshol nem kaphatunk választ. A Nagy Öregek kezdenek eltűnni ebből a felgyorsult, anyagias világból, nincs itt számukra hely, de szerencsére mindig akad valaki, aki átveszi a szerepüket, rálel a bölcsességekre, és felveszi a mesélés elejtett fonalát, hogy új történetekkel kiegészítve tovább szője azt. A Csodák Könyve regények mesék. Mégpedig mesék a meséken belül, hiszen egy olyan világba kalauzolja az olvasót, ahol a meséknek különösen erős megtartó szerepük van. A történeteket követve rálelünk a Láthatatlan Nép különös csodájára, ahol tündérekkel, törpékkel, manókkal, koboldokkal, elődökkel és persze emberekkel is találkozunk. De kik Ők, és honnan jöttek? Ha itt vannak köztünk, akkor hol, merre rejtőznek, s az ember életének mi köze van hozzájuk? Bizony a mesék kötnek össze bennünket, és teszi létünket halhatatlanná, és teremt olyan értéket, ami a hétköznapi világokon túlra mutat. A Csodák Könyve regények mesék, és éppen ezért nem lehet a hétköznapi, gyorsfogyasztó módon hozzájuk állni. A befogadásukhoz, az igazi kalandhoz kell a vágyakozás, az elmélyülés, a lecsendesedés és akkor a csodák feltárulnak. Nyomon követve a történet szereplőit már nem is törjük a fejünket a lehetséges, vagy lehetetlen ellentétén, mert a világ beszippant bennünket, simogatja, becézi a lelkünket, ott kopogtat a szívünk ajtaján, mert bizony ott van a helye. A csodákra nyitott szívek legmélyén!

Vándorként mindig is tudtam, hogy különleges találkozások várnak rám az úton. Hogy valahol lennie kell olyan tudásnak, amire szomjazok. Valahol lennie kell olyan szépségnek, amibe belefájdul a szem. Valahol lennie kell olyan szeretetnek, ami feltétel nélküli, áradó tiszta. Ma már tudom, hogy van. Igen, vannak csodák. S, ha nem hiszed, hát nézd csak meg létezésed csodáját! Azt, hogy itt vagy. Tudom, hogy úton vagy, és tudom, hogy egy napon találkozunk. Addig is itt ez a könyv, ami segít majd, hiszen ne feledd: a mesék igazak, csak hinned kell, hogy Te magad vagy minden csodák forrása.

Somlói ‘Feca’ Ferenc

 

Beszélgetések a Csodák Könyve regények hátteréről

Balogh Péter újságíró barátom arra vállalkozott, hogy interjú jellegű beszélgetések keretében tárja fel azokat a részleteket, amelyek a Csodák Könyve regényciklus hátteréül, történelmi alapjául szolgáltak. A későbbiekben itt tesszük közzé azokat az írásokat, amelyeket ezekből a beszélgetésekből szerkesztettünk!

1. rész

2. rész

3. rész

4. rész

5. rész

Azúrfolyó előzetes

6. rész