Városrész:

Kategória:

Azúrfolyó történetszálak

 

Kedves Barátaim!

 

Nézzünk egy kis történeti szálat! Hogy hol is vesszük fel a fonalat az Azúrfolyó regényben? A Szilánk túléli az aranyvölgyi hídnál lezajló harcot. De, hogyan? Mi történik és ki menti meg? Természetesen fő bizalmasa, az egyszerű utcakölyökből, intézővé előlépett Pavel. No, és persze ott van Drótos a kobold is, aki még magának sem tudja megmagyarázni, hogy miért tart ezzel a kettővel, de valami viszi őt. Valami ott tartja, és Ők hárman, félelemmel terhes, rejtőzködő napok után megszöknek Királymező nyüzsgő városából, hogy északra tartsanak, egyenesen Grádicsfok falai közé, ahol a grófnak régi érdekeltségei vannak. Mindeközben egy a dicsőségében és hatalmában jócskán megcsonkított kobold kolóniát hagynak maguk mögött, akik több sebből véreznek ugyan, és harcolnak is egymással a hatalomért, de nem felejtenek. Nem felejtik, hogy kinek köszönhetik a csúfos fiaskót.
A gróf és két csatlósa tehát északra tart, s az útnak már az elején kiderül, hogy a félelmetes Szilánk, az utolsónak vélt Előd, vagyis Oleg gróf, bármily rossz állapotban van is, veszélyesebb, mint valaha. Ő élet és halál felett dönt egyetlen pillanat alatt, s nem tartja vissza őt sem állat, sem ember.

Folytatva, tovább gombolyítva a fonalat kiderül, hogy még a nagy zűr idején elszökő, a társai haragja elől elmenekülő Kötél nevezetű kobold él. Sőt, egészen jól, hiszen új helyén megbecsülik, elismerik a munkáját, igaz, hogy az embereknek vajmi kevés fogalmuk van arról, hogy a Kötél nem más, mint egy kobold. Persze ez a béke viszonylagos és nem tarthat örökké, s a szíve mélyén az apró kobold is tisztában van ezzel. Olyannyira, hogy nem is rendezkedik be nagyon az új helyén, pusztán csak az istállóban, a lovak fölötti szénapadláson alakít ki magának egy vackot, így aztán azonnal indulásra kész, amikor a menekülő gróf és két csatlósa egy éjszaka begördül a Ripityom nevezetű fogadó elé.
Igaz ugyan, hogy még aznap este összeakaszkodik régi társával, a grófot szolgáló Drótossal, de kivágja magát abból a sunyi veszélyből, hogy aztán egy sokkal félelmetesebb helyzetbe csöppenjen az erdőben, ahol harcukat vívó farkasok támadnak rá, ám a Kötél nem habozik, ha az életéről van szó. Végül is vakmerő bátorsága, maga a szerencse és a véletlen is közrejátszik abban, hogy sikerül élve megúsznia a kalandot, de apró koboldszíve mélyén bosszút forral azok ellen, akik ismét kiugrasztották Őt a biztonságból. Királymező városa felé veszi hát az irányt, hogy ott beszámoljon a fejleményekről. Szándékában áll, hogy elárulja Tik-Tak mesternek; az Előd, a Szilánk, az a lény, aki Oleg grófnak adja ki magát, észak felé tart.Én magam is alig várom már, hogy ez a csodálatos küllemű könyv eljusson hozzátok, hogy újra elvarázsoljon benneteket a történet, mert bizony mondom, hogy a csodák csak sokasodtak az oldalakon.

Azúrfolyó illusztrációk

És, ahogy ígértem megtörjük a csendet. Íme az Azúrfolyó regényhez készülő illusztráció első fázisa, amely egy a történet szempontjából igen csak fontos jelenetet dolgoz fel. Folyamatosan nyomonkövethetitek majd a festmény alakulását! Készülnek továbbá a karakter festmények is, mégpedig tizenkettő új szereplőt bemutatva és követve az első rész hagyományait. Jó hír, hogy jó pár olyan könyvesboltban újra kapható az első rész, ahol korábban már elfogyott és hiánycikk volt!

Azúrfolyó illusztrációk

Lassan megtörjük a csendet

Lassan felszáll a füst, és eloszlanak a felhők. Pozsgay Gyula elkészítette az Azúrfolyó regény logóját.

 

Azúrfolyó - gondolatok

"Mert minden csendnek oka van, erőt gyűjt közben az igazság, hogy amikor meghallod majd, már nem lesz benned kétkedés."

(Iván a törpe - a Fembeld klánból)

"Úgy járok Én köztük, hogy nem is tudják, és úgy változtatom meg az életüket, hogy nemzedékről-nemzedékre adják majd tovább azokat a meséket, amelyeket én suttogtam a fülükbe. Hogy ez mit jelent majd, és mennyit ér... azt majd az idő dönti el, ám hidd el nekem, ha mondom, a hamuból és a hamvakból mindig lesz valaki, aki kiemelkedik, és újra felemeli az értékes élet zászlaját, s lesznek majd olyanok is, akik felsorakoznak mögé. Így hát, ha valóban az a kérdésed, hogy miért jövök és megyek szerte a nagyvilágban, hát a válaszom csak annyi; mesélek barátom."

(A Foltos Bohóc - Sirella cirkuszából)

 

Megjelent a Csodák Könyve regényciklus első kötete, Aranyvölgy címmel!

 

A Csodák Könyve

Örülök, hogy rám találtál. Csak vártam itt, figyeltem, ahogy közelebb jössz… és tudtam, hogy a kezedbe veszel. Ugye tudod, hogy ez nem véletlen? Érzem, hogy hatalmas szíved van, tele szeretettel, erővel és a csodák utáni vággyal. Milyen meséket szeretsz? Ne siesd el a választ – hallgasd meg előbb az enyémeket!

Úgy tartják, a csodák ideje elmúlt. Hogy elveszítettük őket, ahogy a tejfogait veszíti el az ember. Hogy a tündéreket, koboldokat és más fajzatokat, akikről a régiek meséi szóltak, a világon túlra űzte a lokomotívok füttye, a háború füstje és a légkört kitöltő szürke zaj. Mi ketten tudjuk, hogy sosem távoztak el. Körülöttünk és velünk élnek ma is, akár a csodák, amikből kisebbek és nagyobbak is szép számmal akadnak ott, ahová közös utunk vezet. A völgyben, melyre egyetlen műhold se lát rá – a zugban, ahol bármi, és bárminek az ellenkezője is könnyen megeshet.

 

A Csodák Könyve - Azúrfolyó regény felvezető filmje

Képi világában egyenes folytatása az első részt beharangozó filmnek, ugyanakkor a külső terek megjelenésével már távlatot mutat egy nagyobb világ felé. Fontosnak tartottuk, hogy a színhatások alátámasszanak egyfajta vágyódó érzést, valami jobb, valami szebb felé!

A Csodák Könyve - Aranyvölgy regény felvezető filmje

A film elkészítésekor az volt a fő szempont, hogy olyan üzenetet juttassunk el az érdeklődökhöz, ami jelzi, hogy ez a könyv nem alkalmas arra, hogy "gyorsfogyasztóként" olvassuk. Le kell hozzá lassulni, hagyni kell, hogy megérintsen, elvarázsoljon!

Különleges elismerés

Kedves Barátaim! Csodálatos dologról tudok nektek beszámolni! A Kastélydombi Általános Iskola 5. osztályos kitűnő és jeles tanulói a Csodák Könyve - Aranyvölgy regényt kapták ajándékba a kimagasló tanulmányi eredményükért! :) Nehéz erre megfelelő szavakat találni, mert végtelenül megtisztelő ez számomra! :) Talán csak azt tudom mondani, hogy: Köszönöm! :)